22 en 23 juni

Twee dagen fijn zeilen, de stroom mee en misschien een prachtige wind, solo, duo of met familie/zeilvrienden. Een beetje competitie en veel gezelligheid

Nieuwsgierig? Klik op de kop van het artikel om het helemaal te zien..........

Afbeelding1

 

Programma

De inschrijving staat tot 9 juni open voor leden van de WVM, ook als je geen lid van de vereniging bent kun je je inschrijven.

Vrijdagavond 21 juni tussen 19.00-20.00 uur verplicht melden van de deelnemers, bepalen van de SW handicap en betalen van het inschrijfgeld. In de WVM haven is geen havengeld verschuldigd. 20.00 uur is het palaver met uitleg over veiligheid, start, route enz.

De start op zaterdag 22 juni 2024 is rond hoogwater 10.48 uur. Tussen 09.30 en 11.30 uur mag je zelf je starttijd bepalen. De startlijn is tussen de boeien BO5 en BO6 aan de Noordzijde van Kornwerderzand. Door je eigen inzicht kun je wellicht de hele dag met de stroom mee zeilen! De kortste afstand van dit eerste deel is ongeveer 35 Nm.

Je zeilt richting Texel en voorbij Oudeschild rondt je boei T2 aan BB. Hierna zeil je naar Den Oever waar de finish is tussen boei O5 en O6. Daarna kun je op eigen gelegenheid door de sluis naar de jachthaven Marina Den Oever varen. Op aanwijzing van de havenmeester kan iedereen een ligplaats kiezen in de kom van de jachthaven aan stuurboord. Liggeld is voor eigen rekening. In Den Oever bepaal je zelf of je aan boord of in een restaurant wilt gaan eten. We adviseren met klem tijdig een restaurant te reserveren. 

De volgende ochtend, 23 juni starten we gezamenlijk met het tweede deel van de tocht, een route over het IJsselmeer met de start om 09.00 uur tussen boei WV1 en WV2, hierna rond je voor Stavoren de boei VFB aan BB, daarna zeilen je naar Makkum waar de finish is tussen boei MA3/MW2 en MA4. De afstand van dit deel is ong. 20 Nm.           

Hierna gaan we naar de WVM-jachthaven voor een gezellige nazit in ons clubhuis en de prijsuitreiking.                                                                

De hele tocht zal worden gevaren onder het SW-handicapsysteem. De organisatie bepaalt de SW-cijfers. De deelnemers maken foto's bij van de start- en finishboeien en versturen die in de Whatsappgroep WVM Wedstrijd info. Ook moeten er foto's worden gemaakt van de boeirondingen. Hiernaast leveren de deelnemers na afloop van elke dag een formulier in met daarop hun start- en finishtijden. 

 

Uitgangspunten 

- De tocht wordt uitgeschreven en georganiseerd door WVM Makkum, maar deelname is geheel voor eigen risico; 

- Je bent als schipper en evt. bemanning geheel en al verantwoordelijk voor je eigen veiligheid en de daarbij behorende voorzieningen;

- Bij deze tocht houdt je dus rekening met de start- en finishboeien en de twee te ronden boeien. Overige boeien in het vaarwater hoeft je niet te respecteren! 

- Indien nodig wordt een alternatieve route gevaren;

- Het gebruik van de motor is alleen vóór de start en na de finish toegestaan;  

 

Graag tot ziens op de langste dag van het jaar!

Melle de Boer, Wim de Kleine en Gezinus Hummel

 

 

Voor het inschrijfformulier klik hier: https://forms.office.com/e/rSYMAMPai4

Voor de veiligheidseisen en aansprakelijkheid De Wylde Ride 2024: klik hier

Voor meer informatie kun je altijd mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.