JEUGDZEILEN 2024

Watersport Vereniging Makkum organiseert al sinds jaar en dag jeugdzeilen voor jeugdleden van de vereniging. Het afgelopen jaar is gedurende het zomerseizoen weer zeilles gegeven aan de jeugd in Optimisten en Splashes. De gevorderde Optimisten gingen vaak samen met de Splashes het IJsselmeer op, terwijl de beginnende groep meer op het Kanaal te vinden was.

Afhankelijk van de begeleiding en de inschrijvingen willen we dat dit seizoen ook weer oppakken.

De ervaring is dat de kinderen het uitdagend vinden, soms spannend, maar vooral veel plezier beleven aan het besturen van hun eigen bootje. De lessen vinden plaats van half mei tot de ongeveer de zomervakantie met eventueel uitloop in augustus. De lessen stemmen we af op de behoefte van de zeilers: willen zij gewoon lekker komen leren zeilen of willen zij hun eerste schreden naar de top zetten.

De lessen starten met een zwembadtraining die voor iedereen verplicht is, het omslaan en rechtzetten van je bootje en onder een zeil geraken worden dan geoefend. Ook de zeiluitrusting wordt getest. Het zeilseizoen sluiten we af met een jeugdweekend op een kampeerboerderij in Idzinga: een fantastische plek met veilig rustig zeilwater voor de kinderen en een gastvrije boerenfamilie, die met trots het bedrijf laat zien aan iedereen die dat wil. Die weekenden zijn altijd zeer geslaagd.

Meld je nu aan!

We kijken vol goede moed uit naar het komende seizoen. Wil je je aanmelden voor zeillessen en trainingen speciaal voor de jeugd, meld je dan aan via deze link: Hier inschrijven

Je kunt tot en met 14 jaar in een Optimist zeilen. De ervaring leert dat overstappen naar de Splash pas succesvol is als je 55 kg of zwaarder weegt en je langer bent dan 1,5 meter. We verwelkomen je graag!

Maak je sterk voor de jeugd

Tegelijk is dit een oproep voor nieuwe begeleiders en/of instructeurs: per lesavond zijn instructeurs of begeleiders nodig voor een veilige lesbegeleiding, zonder voldoende begeleiders bestaat er een kans dat er een wachtlijst komt en dat niet alle kinderen mee kunnen zeilen. En… het is een genot om te zien hoe de kinderen hun eerste stappen zetten, ze te zien groeien in hun zeilvaardigheden en daar aan mee te kunnen werken!

Je kunt je opgeven via het inschrijvingsformulier op de website. Bij vragen kun je hét bestuurslid jeugdzeilen benaderen: Nadine Onnes. Naast begeleiders en/of instructeurs zoekt de jeugdcommissie ook nieuwe commissieleden voor het organiseren van jeugdactiviteiten. Lijkt je dat leuk, meld je ook dan bij Nadine.

De Jeugdcommissie

 

Contact info Nadine Onnes:

Tel.: 06 11427654

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.