DE WYLDE RIDE

3 en 4 juni 2023

De inschrijving is helaas gesloten

 

Twee dagen fijn zeilen, de stroom mee en misschien een prachtige wind, solo, duo of met familie/zeilvrienden. Een beetje competitie en veel gezelligheid

Nieuwsgierig? Klik op de kop van het artikel om het helemaal te zien..........

Afbeelding1

 

 

De opzet

We komen op vrijdagavond 2 juni om 1900 uur in het clubhuis bij elkaar voor het palaver. Iedere deelnemer vaart (vrijdagavond laat of zaterdagochtend vroeg) op eigen gelegenheid door de sluis.

De start is op zaterdagochtend 3 juni om 0900 uur bij hoogwater op de Waddenzee tussen de boeien BO5 en BO6. Met een beetje geluk kun je (bijna) het hele eerste deel met de stroom mee zeilen!

We zeilen richting Texel en voorbij Oudeschild ronden we boei T2 aan BB. Hierna zeilen we naar Den Oever, waar de finish is tussen boei O5 en O6. De totale afstand is ongeveer 35 mijl.

In Den Oever liggen we als groep bij elkaar in de jachthaven. Wie dat wil kan iets eten in het restaurant of je kiest ervoor om gezellig met elkaar aan boord of op de steiger te eten.

Zondagochtend 4 juni starten we met het tweede deel van de tocht. Net zoals bij de Duo Race starten de langzame schepen eerder dan de snelle schepen. De starttijden van de deelnemende schepen worden berekend op basis van het toegekende SW-cijfer.

We varen een route over het IJselmeer met een start tussen boei WV1 en WV2, hierna varen we naar de boei VFB voor Stavoren. Deze boei ronden we BB en zeilen dan richting Makkum, waar de finish is tussen boei MA3/MW2 en MA4. De afstand op zondag is ongeveer 20 mijl.

Na afloop is het clubhuis open voor een gezellige nazit en de prijsuitreiking.

  • De tocht wordt uitgeschreven en georganiseerd door de WVM maar deelname is geheel op eigen risico;
  • Je bent als schipper en eventuele bemanning geheel en al verantwoordelijk voor je eigen veiligheid en de daarbij behorende voorzieningen;
  • De schipper onderschrijft dat zijn schip voldoet aan de Veiligheidseisen en aansprakelijkheid van De Wylde Ride 2023 zoals die zijn opgesteld door de organisatie;
  • De boeirondingen en de finish worden door de deelnemers vastgelegd op foto en ter controle doorgestuurd naar de WhatsAppgroep WVM Wedstrijd Info;
  • Het gebruik van de motor is in principe alleen vóór de start en na de finish toegestaan;
  • De hele tocht zal worden gevaren onder het SW-handicapsysteem;
  • Sluiting inschrijving is 25 mei 2023 (Inschrijfgeld € 15,- te voldoen tijdens het palaver)
  • Onder het voorbehoud van wijzigingen.
  • Ook al ben je geen WVM lid dan kun je toch meedoen (een goede gelegenheid om de WVM en haar leden te leren kennen)

 

Voor het inschrijfformulier klik hier: https://forms.office.com/e/BQknYa518x

Voor meer informatie kun je altijd mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.