WVM nieuws

DE WYLDE RIDE

3 en 4 juni 2023

 

Twee dagen fijn zeilen, de stroom mee en misschien een prachtige wind, solo, duo of met familie/zeilvrienden. Een beetje competitie en veel gezelligheid

Nieuwsgierig? Klik op de kop van het artikel om het helemaal te zien..........

Verhuur chalet

Wist je dat het chalet op het terrein van de WVMakkum te huur is voor leden van de WVM?

Het chalet werd voorheen gebruikt door de vaste havenmeester. Daarna bleek dat het nog maar heel spaarzaam werd gebruikt. Daarom is besloten dat leden van de WVM het nu ook kunnen huren. Om zelf in te verblijven of bijvoorbeeld voor (klein-)kinderen of andere familieleden. Daarvoor is de inrichting de afgelopen jaren gerenoveerd. De meubelen, gordijnen en beddengoed zijn vervangen. Het keukengerei is aangepast en uitgebreid. De oude propaan gaskachel is verwijderd. En voor de komende tijd staat nog de overgang van gas naar elektro voor koken en douchen op het programma.

Het chalet heeft vier slaapplaatsen. Een, relatief smal, tweepersoonsbed en een stapelbed. Ben je met meer dan vier personen dan is het mogelijk een tentje naast het chalet neer te zetten. Het chalet is redelijk compleet ingericht. Inclusief koelkast, koffiezetapparaat, waterkoker, elektrische verwarming en linnengoed. Tegelijkertijd is de inrichting knus, maar sober. De huurprijs is daar ook naar. Per nacht betaal je € 30,- en per week € 200,-.

Voor de periode van 12 juli tot en met 6 augustus is het chalet verhuurd. Daarna is het nog vrij. Voor de goede orde, honden en katten en ook roken in het chalet zijn niet toegestaan.

Als je informatie wilt voor verhuur van het chalet, dan kun je contact opnemen met bestuurslid Sjoerd van der Bles, planning, of Fokko Klok voor het beheer van de chalet.

Zonnepanelen leverden tot nu toe ruim 100.00kWh op.

Circa begin juni 2022 bereikten de zonnepanelen op het dak van het clubhuis de 100.000kWh (100 mWh) opbrengst.

100000kWh

De panelen zijn op 22 maart 2017 geinstalleerd en gaan leveren. Dit is dus een opbrengst van zo'n 19.000 kWh per jaar: beter dan verwacht. Met de huidige energieprijzen mogen we blij zijn met deze eigen energiebron.

Per 1 oktober is Windpark Fryslân vrij doorvaarbaar

Per 1 oktober 2021 is het gebied van Wind park Fryslân vrij doorvaarbaar voor in ieder geval de recreatie vaart. De gele betonning om het park heen is verwijderd.

Makkum 25 oktober 2021

Schermafbeelding 2021 10 25 om 08.24.31