Home
Welkom bij Watersport Vereniging Makkum
Geschreven door Gezinus Hummel   
vrijdag, 01 februari 2019 11:56

Verenigingsavond 16 februari

We kunnen terugkijken op een goede opkomst van naar schatting zo'n 70 personen afgelopen zaterdagavond in het WVM clubhuis.

Na het welkomstwoord en een aantal mededelingen door voorzitter Wim Schoon was het woord aan Huub van de Kamp samen met Sjoerd van der Bles om uiteen te zetten hoe de herinrichting van het voorterrein eruit gaat zien.

Er komen twee zeecontainers met hier tussen de overdekte fietsenstalling en er overheen een golfplaten dak en de wanden worden bekleed met hout zodat het er straks als een geheel uit gaat zien.

Na een kleine pauze was het toen de beurt aan de vertoning van de film over de palingvisserij van Henry Spruyt.

Het interessante commentaar bij de film werd gegeven door Arend Poepjes.

De film staat op Youtube voor degenen die er niet waren of hem nog een keer willen zien. Klik HIER

Na afloop van het officiële gedeelte was de bar uiteraard open om nog wat na te praten en hier werd goed gebruik van gemaakt.

We kunnen terug zien op een geslaagde avond.

Namens het bestuur en de activiteitencommissie,

Gezinus Hummel

secretaris

 
Geschreven door Cees Amels   
zaterdag, 22 december 2018 16:07

Havenindeling 2019 bekend

 

De havenindeling voor 2019 is rond.

Kijk onder Downloads + Info en hierna onder Informatie WVM voor de indeling. Er komen twee nieuwe liggers in de haven en er blijft een box leeg.

Ook de wachtlijst is hier natuurlijk op aangepast.

 

 
Geschreven door Activiteitencommissie   
maandag, 26 november 2018 13:13

SPEELS speelde op 8 december bij de WVM

De muziek groep Speels trad op zaterdagavond 8 december op in het clubhuis.

Het optreden was een geweldig succes, alleen een beetje jammer dat er dan maar een handjevol leden komt om erbij te zijn.

Maar het heeft niets afgedaan aan het prima optreden waardoor de avond voor hen die er waren min of meer een prive huiskamer concert werd.

Zeker voor herhaling vatbaar maar dan hopelijk met wat meer publiek

 

 
Geschreven door Cees Amels   
zaterdag, 17 november 2018 11:36

Jaarvergadering 24 november 2018

De zaal zat weer goed vol afgelopen zaterdagavond.

Uiteraard waren er weer de nodige discussies maar dat houd de vereniging levendig. Zo rond de klok van 23:00 uur kon de voorzitter zijn hamer laten klinken voor het einde van de vergadering. Hierna kon nog volop worden nagepraat en dit duurde tot in de kleine uurtjes.

De enige wijziging in het jaarprogramma is de toertocht die vervroegd is naar 25/26 mei (in plaats van 1/2 juni zoals was voorgesteld)

Het was weer een geslaagde avond.

Iedereen die er was bedankt voor je komst.

Het WVM bestuur

 

 

 
Geschreven door Het bestuur van de WVM   
zaterdag, 17 november 2018 11:24

Evaluatie havenmeesters

Op vrijdagavond 16 november werd in het clubhuis voor de tweede jaar achter elkaar een evaluatie gehouden over het havenmeesterschap van het afgelopen seizoen.

Hoewel alles redelijk is verlopen waren er toch nog een aantal suggesties voor verbetering. Die zijn door het bestuur genoteerd voor mogelijk nadere uitwerking en realisering.

Ook per email zijn nog een aantal nuttige suggesties binnengekomen. Allen bedankt voor jullie inbreng.

Voor degenen die in de haven liggen en zich tot nu toe niet geroepen hebben gevoeld om ook mee te doen aan het havenmeesterschap: echt moeilijk is het niet en zelfs de drukste personen kunnen toch wel enkele dagen of een weekendje havenmeester zijn..!? Het is ook een kwestie van solidair zijn met de huidige havenmeesters en om je betrokkenheid bij de vereniging te laten zien.

Dus hierbij een oproep om je toch voor volgend seizoen van je goede kant te laten zien en het betreffende formulier wat je gekregen hebt voor de jaarvergadering in te vullen en in te leveren. Als iedereen meedoet dan moet het havenmeesterrooster toch iets gemakkelijker zijn rond te krijgen: warm aanbevolen!

 
Geschreven door Cees Amels   
maandag, 01 oktober 2018 11:52

Sluitingsavond op 19 oktober 2018

 

De sluitingsavond op 19 oktober in het clubhuis werd goed bezocht. Het clubhuis was gezellig vol. Tijdens de avond werden regelmatig lekkere hapjes rondgedeeld. Samen met de gratis drankjes ging dat er goed in.

In de loop van de avond werd een 30 minuten durende film vertoond over 49 jaar WVM. Voor degenen die er niet waren: de link naar de film die op het Youtube WVM kanaal staat is te vinden onder FOTO/VIDEO archief. (menu item links)

Het was al in de kleine uurtjes voor de laatste leden aan boord of naar huis gingen: een geslaagde avond.

 

 
Geschreven door Wim Schoon   
vrijdag, 14 september 2018 18:40

WVM Visiegroep

 

Beste leden,

 

De vereniging staat voor de uitdaging om zichzelf in allerlei opzichten toekomstbestendig te maken en niet alleen door het plaatsen van zonnepanelen, hoe nuttig en interessant ook.

Dat gaat niet vanzelf en op weg daar naar toe zijn wel wat voetangels en klemmen te ontdekken.

 

Het bestuur wil daar graag een lijn voor uitzetten, maar wil dat niet doen zonder inbreng van de leden.

Het is daarom de bedoeling om een groep leden/ligplaatshouders op de been te krijgen die gaat helpen nadenken over de toekomst van WVM.

 

De groep zou moeten bestaan uit ca. 8-10 leden en divers zijn samengesteld: oud-jong/Makkum-wijde omtrek/historisch besef- zonder historisch besef en wellicht andere bloedgroepen.

 

Het bestuur roept leden/ligplaatshouders die willen meedenken op, om mee te denken in dit proces en zich aan te melden bij secretaris Gezinus Hummel. Zij die nadere informatie wensen, kunnen ook contact met ondergetekende opnemen.

 

Als de groep er in slaagt om een visie op tafel te leggen, zal deze uiteraard gedeeld en besproken worden met de overige leden.

 

Maar nu is het motto: “denk mee”.

 

Het bestuur van WVM,

Wim Schoon, voorzitter.

 
Geschreven door Cees Amels   
vrijdag, 08 juni 2018 19:27

Op 16 en 17 juni was het MKE

Het jaarlijkse MKE is dit jaar weer goed verlopen.

Met circa 60 deelnemers in 7 klassen konden alle geplande wedstrijden worden gevaren met een tijdens het weekend toenemende wind.

Ook het landgebeuren, met gebakken en gerookte vis zaterdag na de wedstrijden met hierna de gebruikelijke barbecue viel in het algemeen zeer in de smaak.

Deelnemers en vrijwilligers bedankt, het was weer een mooi weekend. Tot volgend jaar.

De uitslagen zijn weer te vinden onder uitslagen/results of Race results (Recent)

 

 

 
Geschreven door Cees Amels   
vrijdag, 18 mei 2018 15:30

Beste WVM leden,

De afgelopen jaren hebben jullie van ons (bestuur en commissies Watersport Vereniging Makkum) op verenigingsniveau per email nieuwsbrieven en andere informatie / correspondentie ontvangen.
In de toekomst willen we jullie graag per email en onze website op de hoogte blijven houden over nieuwtjes, wedstrijden, evenementen en andere activiteiten. 
Wil je incidenteel een e-mail blijven ontvangen om op de hoogte te blijven van verenigingsnieuws? Dan kunt je dit bevestigen door een mail te sturen aan de secretaris waarin je expliciet aangeeft dat je graag emails van de WVM wilt (blijven) ontvangen. Noem in de mail je naam en email-adres.
Je moet dus even in actie komen wil je nieuwtjes en informatie per email van de WVM blijven ontvangen.

Wij geven dit nu aan omdat vanaf 25 mei 2018 de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing is en we je vanaf dan alleen nog mogen mailen met je expliciete toestemming.
Ook al bent je lid, door aan ons te bevestigen dat je onze mails wilt blijven ontvangen, kunnen wij je snel op de hoogte houden van relevant nieuws over watersport in het algemeen en onze vereniging in het bijzonder. 

Meer informatie over de AVG is te vinden op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens. Alvast hartelijk dank voor je medewerking!

Wilt  je geen nieuwsbrieven van ons ontvangen (we kunnen ons dat niet voorstellen), dan hoef je niets te doen. Wij sturen je dan na 24 mei 2018 geen nieuwsbrieven meer.

Link AVG (klik op de link voor informatie)

Dus in het kort:
--Geen informatieve emails van de WVM meer : je hoeft niets te doen.
--Wel voortzetting van de emails van de WVM: kom in actie en stuur de WVM een mail met je naam in de mail en met de emailadres(sen) waarop je de WVM mails wilt ontvangen. Liefst vandaag nog.: Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
(mocht dit email adres niet werken dan kun je de mail sturen naar DIT email adres)

Met vriendelijke groet,
Het bestuur van de WVM

 

 
Geschreven door Cees Amels   
dinsdag, 08 mei 2018 16:08

WVM openings-weekend 2018: 5 en 6 mei

Het weer had bijna niet beter kunnen zijn. Of het had de wind of nu en dan het gebrek eraan op het IJsselmeer moeten zijn. Maar voor de rest was het in een woord fantastisch. Zeilen, eten, muziekje erbij ..........wie doet je wat.

Na de zeilwedstrijden van zaterdagmiddag met 13 deelnemers en bij vlagen een zeldzaam windbeeld was het na de prijsuitreiking op zaterdagavond tijd voor de gezamenlijke maaltijd gebaseerd op de Surinaamse keuken. De hele zaterdag zijn de dames en heren van de activiteitencommissie met de voorbereidingen bezig geweest. Na al dat harde werken stond om 19:00 uur de maaltijd dan op tafel. Heel veel verschillende Surinaamse gerechten die bij verreweg de meeste deelnemers (zo'n 100) bijzonder in de smaak vielen. Petje af voor de commissie.

Zondag stond voor de SW schepen de 4 uur van Makkum op het programma. Na het rekenwerk na de finish kwam als winnaar Jasper van der Linde met zijn bemanning Nolle Grasman uit de bus. In tegenstelling tot zaterdagmiddag stond er nu een mooi constante oost tot zuid-oosten wind waarbij schitterend gezeild kon worden. Ook de deelname met 15 boten was prima.

Gelijktijdig met de SW boten hield de jeugd op het IJsselmeer ook hun wedstrijdjes in de verschillende klassen: Splash en Optimist

Na de prijsuitreiking konden de restjes van de maaltijd van zaterdag nog worden opgemaakt waar door menigeen gebruik van gemaakt werd. Behalve de mensen die nog een weekje vakantie hadden keerden de meeste leden moe maar voldaan huiswaarts en kijken zij terug op een prachtig weekend.

 

 

 

 

 
Geschreven door Cees Amels   
woensdag, 28 maart 2018 13:45

Zonnepanelen opbrengst over een jaar

Op 13 maart vorig jaar (2017) werden er 70 zonnepanelen (van 265 Wp elk) op het dak van het WVM clubhuis geïnstalleerd en opgeleverd.

Vanaf dat moment is de opbrengst gaan lopen. Hoe meer zon hoe meer opbrengst.

Omdat wij de stroom betrekken van/via de Holle Poarte is op 22 maart 2017 een nieuwe slimme tussenmeter geïnstalleerd die zowel de ingaande stroom als de uitgaande stroom (van de zonnepanelen als die meer produceren dan we gebruiken) meet.

Op 22 maart dit jaar zijn de meterstanden opgenomen en weten we dus het exacte jaarverbruik van 22 maart 2017 tot 22 maart 2018.

De ingaande en de uitgaande stroom van de slimme meter vergeleken, samen met de door de zonnepanelen in deze periode opgewekte stroom komen we op een totaal jaarverbruik van 21279 kWh. Dit is nogal wat hoger dan voorgaande jaren toen we gemiddeld in de 16000 tot 18000 kWh op jaar basis zaten. We weten nog niet hoe dit kan maar we zullen dit zeker proberen te achterhalen.

Voor wat betreft de zonnepanelen: even teruggerekend over de periode van 22 maart 2017 tot 22 maart 2018 hebben die zo'n 19000 kWh geproduceerd. Dit is ruim boven de verwachtte 18000 kWh waar in de voorgestelde plannen rekening mee was gehouden. Wat dat betreft voldoen de panelen ruimschoots aan de verwachtingen.

Het is alleen dan weer jammer dat het verbruik in een keer ruim 18% hoger is dan verwacht. De beste besparing is nog altijd minder gebruik. Ook al komt de meeste stroom van de panelen het kost wel geld........

 

 

 

 

 

 

 
Geschreven door Cees Amels   
maandag, 19 februari 2018 08:26

Verenigingsavond 17 februari

De verenigingsavond van 17 februari werd druk bezocht. Van heinde en ver kwamen leden naar het clubhuis van de WVM wat daarmee behoorlijk gevuld was.

Door ziekte kon voorzitter Wim Schoon niet aanwezig zijn. In zijn plaats deed Jim van de Geer het woord. Hij deed in het kort uit de doeken waar het bestuur momenteel allemaal mee bezig is. Hieraan vooraf hield Jan van der Velde nog een pleidooi om toch vooral als je even kunt deel te nemen aan de havenmeester diensten. het is ons aller verantwoordelijkheid om dit goed in te vullen.

Na het praat gedeelte werd een film vertoond van Henry Spruyt over de natuur op de Makkumer waarden. Interessant, want normaal gesproken heb je geen benul van wat hier allemaal te zien is. Voor wie niet is geweest en de film toch nog wil zien: http://youtu.be/_JhkJLSzQuA

Na de film was de bar nog een tijdje open. We kunnen terug zien op een gezellige avond.

 

 
«StartVorige12VolgendeEinde»

Blad 1 van 2
 

Advertenties / INFO

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner