Home
Welkom bij Watersport Vereniging Makkum
Geschreven door Cees Amels   
maandag, 01 oktober 2018 11:52

Uitnodiging sluitingsavond op 19 oktober 2018

 

Beste WVM leden,

Graag nodigt het bestuur van de WVM jullie uit voor de sluitingsavond op vrijdagavond 19 oktober om 19:30 uur in het clubhuis.

De bedoeling is met de leden en alle vrijwilligers een gezellige avond met elkaar te hebben met hapjes en drankjes waarbij bestuursleden achter de bar zullen staan.

Ook zullen de jaarprijzen voor de zeilwedstrijden voor de SW klasse van de kajuitzeiljachten en de de A en B jeugdklassen worden uitgereikt.

Om vast een beetje in de stemming te komen voor het 50 jarig WVM jubileum van volgend jaar zullen via de beamer beelden van 49 jaar WVM worden getoond. Ook voor relatief nieuwe leden van de WVM een goede gelegenheid om de vereniging iets beter te leren kennen.

Graag tot ziens op de 19e.

Het bestuur van de WVM

 

 

 
Geschreven door Wim Schoon   
vrijdag, 14 september 2018 18:40

WVM Visiegroep

 

Beste leden,

 

De vereniging staat voor de uitdaging om zichzelf in allerlei opzichten toekomstbestendig te maken en niet alleen door het plaatsen van zonnepanelen, hoe nuttig en interessant ook.

Dat gaat niet vanzelf en op weg daar naar toe zijn wel wat voetangels en klemmen te ontdekken.

 

Het bestuur wil daar graag een lijn voor uitzetten, maar wil dat niet doen zonder inbreng van de leden.

Het is daarom de bedoeling om een groep leden/ligplaatshouders op de been te krijgen die gaat helpen nadenken over de toekomst van WVM.

 

De groep zou moeten bestaan uit ca. 8-10 leden en divers zijn samengesteld: oud-jong/Makkum-wijde omtrek/historisch besef- zonder historisch besef en wellicht andere bloedgroepen.

 

Het bestuur roept leden/ligplaatshouders die willen meedenken op, om mee te denken in dit proces en zich aan te melden bij secretaris Cees Amels. Zij die nadere informatie wensen, kunnen ook contact met ondergetekende opnemen.

 

Als de groep er in slaagt om een visie op tafel te leggen, zal deze uiteraard gedeeld en besproken worden met de overige leden.

 

Maar nu is het motto: “denk mee”.

 

Het bestuur van WVM,

Wim Schoon, voorzitter.

 
Geschreven door Cees Amels   
donderdag, 06 september 2018 18:53

Weekend 15 en 16 september

De zomer loopt al weer een beetje op z’n eind, maar er staan nog een aantal WVM activiteiten op het programma:
Op zaterdag 15 september staat er een langebaan zeilwedstrijd op het programma.
De inschrijving is zaterdagmorgen van 09:00 tot 10:00 in het clubhuis.
Hoe de invulling van deze wedstrijd precies gaat wordt nog nader bepaald.
De start is om 11:00 uur.
Na afloop van de wedstrijd ’s middags is de prijsuitreiking in het clubhuis.
Hierna neemt de clubhuiscommissie het even over:
Als clubhuiscommissie willen we graag op zaterdag avond 15 september een maaltijd verzorgen met shoarma, pita broodje ,salade, stokbrood en friet.
De kosten voor deze maaltijd zijn 10 euro per persoon.
In verband met de inkoop en de bestelling bij de slager willen we graag dat mensen die mee willen eten zich opgeven voor uiterlijk woensdagavond 12 september via mailadres  Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of telnr: 06-52661434.

Ongetwijfeld een aanrader voor alle leden en altijd heel gezellig!
Ook als je niet mee doet met de wedstrijden kun je natuurlijk mee-eten.
Uiteraard is het clubhuis zaterdagavond open.
Zondag de 16e is het dan tijd voor de jaarlijkse DUO race. Voor wat betreft het aantal deelnemers al jaren de topper van de WVM.
Het principe is bekend: ieder schip heeft zijn eigen starttijd waarin de handicap is verwerkt. Na ongeveer 3 uur varen is het schip wat als eerste over de finish komt winnaar.
Inschrijven van 9:00 tot 10:00 uur. Als je een vrij langzaam schip hebt kom dan vroeg. Hoe langzamer, hoe eerder je moet starten.
Verdere details over zeilvoering en bemanning, klassement etc. is te vinden in het jaarboekje van de WVM.
Na afloop is de prijsuitreiking in het clubhuis en kan er nog wat nagepraat worden onder het genot van een drankje.
Graag tot ziens op 15/16 september.
Bestuur, wedstrijdcommissie en clubhuiscommissie van de WVM
 
Geschreven door Cees Amels   
vrijdag, 08 juni 2018 19:27

Op 16 en 17 juni was het MKE

Het jaarlijkse MKE is dit jaar weer goed verlopen.

Met circa 60 deelnemers in 7 klassen konden alle geplande wedstrijden worden gevaren met een tijdens het weekend toenemende wind.

Ook het landgebeuren, met gebakken en gerookte vis zaterdag na de wedstrijden met hierna de gebruikelijke barbecue viel in het algemeen zeer in de smaak.

Deelnemers en vrijwilligers bedankt, het was weer een mooi weekend. Tot volgend jaar.

De uitslagen zijn weer te vinden onder uitslagen/results of Race results (Recent)

 

 

 
Geschreven door Cees Amels   
vrijdag, 18 mei 2018 15:30

Beste WVM leden,

De afgelopen jaren hebben jullie van ons (bestuur en commissies Watersport Vereniging Makkum) op verenigingsniveau per email nieuwsbrieven en andere informatie / correspondentie ontvangen.
In de toekomst willen we jullie graag per email en onze website op de hoogte blijven houden over nieuwtjes, wedstrijden, evenementen en andere activiteiten. 
Wil je incidenteel een e-mail blijven ontvangen om op de hoogte te blijven van verenigingsnieuws? Dan kunt je dit bevestigen door een mail te sturen aan de secretaris waarin je expliciet aangeeft dat je graag emails van de WVM wilt (blijven) ontvangen. Noem in de mail je naam en email-adres.
Je moet dus even in actie komen wil je nieuwtjes en informatie per email van de WVM blijven ontvangen.

Wij geven dit nu aan omdat vanaf 25 mei 2018 de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing is en we je vanaf dan alleen nog mogen mailen met je expliciete toestemming.
Ook al bent je lid, door aan ons te bevestigen dat je onze mails wilt blijven ontvangen, kunnen wij je snel op de hoogte houden van relevant nieuws over watersport in het algemeen en onze vereniging in het bijzonder. 

Meer informatie over de AVG is te vinden op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens. Alvast hartelijk dank voor je medewerking!

Wilt  je geen nieuwsbrieven van ons ontvangen (we kunnen ons dat niet voorstellen), dan hoef je niets te doen. Wij sturen je dan na 24 mei 2018 geen nieuwsbrieven meer.

Link AVG (klik op de link voor informatie)

Dus in het kort:
--Geen informatieve emails van de WVM meer : je hoeft niets te doen.
--Wel voortzetting van de emails van de WVM: kom in actie en stuur de WVM een mail met je naam in de mail en met de emailadres(sen) waarop je de WVM mails wilt ontvangen. Liefst vandaag nog.: Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
(mocht dit email adres niet werken dan kun je de mail sturen naar Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. email adres)

Met vriendelijke groet,
Het bestuur van de WVM
 
Geschreven door Cees Amels   
dinsdag, 08 mei 2018 16:08

WVM openings-weekend 2018: 5 en 6 mei

Het weer had bijna niet beter kunnen zijn. Of het had de wind of nu en dan het gebrek eraan op het IJsselmeer moeten zijn. Maar voor de rest was het in een woord fantastisch. Zeilen, eten, muziekje erbij ..........wie doet je wat.

Na de zeilwedstrijden van zaterdagmiddag met 13 deelnemers en bij vlagen een zeldzaam windbeeld was het na de prijsuitreiking op zaterdagavond tijd voor de gezamenlijke maaltijd gebaseerd op de Surinaamse keuken. De hele zaterdag zijn de dames en heren van de activiteitencommissie met de voorbereidingen bezig geweest. Na al dat harde werken stond om 19:00 uur de maaltijd dan op tafel. Heel veel verschillende Surinaamse gerechten die bij verreweg de meeste deelnemers (zo'n 100) bijzonder in de smaak vielen. Petje af voor de commissie.

Zondag stond voor de SW schepen de 4 uur van Makkum op het programma. Na het rekenwerk na de finish kwam als winnaar Jasper van der Linde met zijn bemanning Nolle Grasman uit de bus. In tegenstelling tot zaterdagmiddag stond er nu een mooi constante oost tot zuid-oosten wind waarbij schitterend gezeild kon worden. Ook de deelname met 15 boten was prima.

Gelijktijdig met de SW boten hield de jeugd op het IJsselmeer ook hun wedstrijdjes in de verschillende klassen: Splash en Optimist

Na de prijsuitreiking konden de restjes van de maaltijd van zaterdag nog worden opgemaakt waar door menigeen gebruik van gemaakt werd. Behalve de mensen die nog een weekje vakantie hadden keerden de meeste leden moe maar voldaan huiswaarts en kijken zij terug op een prachtig weekend.

De uitslagen van de wedstrijden komen zo spoedig mogelijk op de site onder uitslagen.

 

 

 

 
Geschreven door Cees Amels   
woensdag, 28 maart 2018 13:45

Zonnepanelen opbrengst over een jaar

Op 13 maart vorig jaar (2017) werden er 70 zonnepanelen (van 265 Wp elk) op het dak van het WVM clubhuis geïnstalleerd en opgeleverd.

Vanaf dat moment is de opbrengst gaan lopen. Hoe meer zon hoe meer opbrengst.

Omdat wij de stroom betrekken van/via de Holle Poarte is op 22 maart 2017 een nieuwe slimme tussenmeter geïnstalleerd die zowel de ingaande stroom als de uitgaande stroom (van de zonnepanelen als die meer produceren dan we gebruiken) meet.

Op 22 maart dit jaar zijn de meterstanden opgenomen en weten we dus het exacte jaarverbruik van 22 maart 2017 tot 22 maart 2018.

De ingaande en de uitgaande stroom van de slimme meter vergeleken, samen met de door de zonnepanelen in deze periode opgewekte stroom komen we op een totaal jaarverbruik van 21279 kWh. Dit is nogal wat hoger dan voorgaande jaren toen we gemiddeld in de 16000 tot 18000 kWh op jaar basis zaten. We weten nog niet hoe dit kan maar we zullen dit zeker proberen te achterhalen.

Voor wat betreft de zonnepanelen: even teruggerekend over de periode van 22 maart 2017 tot 22 maart 2018 hebben die zo'n 19000 kWh geproduceerd. Dit is ruim boven de verwachtte 18000 kWh waar in de voorgestelde plannen rekening mee was gehouden. Wat dat betreft voldoen de panelen ruimschoots aan de verwachtingen.

Het is alleen dan weer jammer dat het verbruik in een keer ruim 18% hoger is dan verwacht. De beste besparing is nog altijd minder gebruik. Ook al komt de meeste stroom van de panelen het kost wel geld........

 

 

 

 

 

 

 
Geschreven door Cees Amels   
maandag, 19 februari 2018 08:26

Verenigingsavond 17 februari

De verenigingsavond van 17 februari werd druk bezocht. Van heinde en ver kwamen leden naar het clubhuis van de WVM wat daarmee behoorlijk gevuld was.

Door ziekte kon voorzitter Wim Schoon niet aanwezig zijn. In zijn plaats deed Jim van de Geer het woord. Hij deed in het kort uit de doeken waar het bestuur momenteel allemaal mee bezig is. Hieraan vooraf hield Jan van der Velde nog een pleidooi om toch vooral als je even kunt deel te nemen aan de havenmeester diensten. het is ons aller verantwoordelijkheid om dit goed in te vullen.

Na het praat gedeelte werd een film vertoond van Henry Spruyt over de natuur op de Makkumer waarden. Interessant, want normaal gesproken heb je geen benul van wat hier allemaal te zien is. Voor wie niet is geweest en de film toch nog wil zien: http://youtu.be/_JhkJLSzQuA

Na de film was de bar nog een tijdje open. We kunnen terug zien op een gezellige avond.

 

 
Geschreven door WVM bestuur   
woensdag, 22 november 2017 15:42

Jaarvergadering 25 november 2017

Op zaterdag 25 november werd de jaarvergadering van de WVM in Cafe Restaurant "De Prins in Makkum" gehouden.

Met ruim 70 aanwezigen was er weer een prima opkomst.

Met de gebruikelijke discussies konden de verslagen en de financiele prognoses voor het onderhoud van de haven de goedkeuring krijgen van de leden.

De voorgestelde jaarplanning voor volgend jaar kon met een kleine aanpassing ook worden goedgekeurd.

De door het bestuur voorgedragen nieuwe bestuursleden werden zonder tegenkandidaten goedgekeurd.

Hierna werd afscheid genomen van de scheidende bestuurs- en commissie leden.

Alle aanwezigen worden bedankt voor hun komst en hun inbreng.

 

 
Geschreven door Cees Amels   
zaterdag, 07 januari 2017 11:38

Nieuwjaarsreceptie

De nieuwjaarsreceptie van zondag 8 januari is weer prima geslaagd. Naar schatting was het met ruim 60 personen gezellig druk in het clubhuis en de verzorging door de leden van de clubhuiscommissie was weer uitstekend. Aan de reacties te merken heeft iedereen zich uitstekend vermaakt.

 
Geschreven door Werkgroep zonnepanelen   
donderdag, 22 december 2016 12:01

Zonnepanelen op dak clubhuis

De werkgroep zonnepanelen die spontaan is gevormd na de jaarvergadering van 26 september heeft loon naar werken gekregen.

In een ultieme poging in een extra algemene ledenvergadering in het clubhuis op 21 december j.l. stemde een redelijke grote meerderheid in met het door de werkgroep gepresenteerde plan. Hierdoor blijft de door de WVM ontvangen subsidie behouden.

Dit was het vierde voorstel aan de leden wat nu uiteindelijk tot succes geleid heeft.

Inclusief de machtigingen werden totaal 45 stemmen uitgebracht. Hiervan waren er 36 vóór het plan.

De werkgroep is nu gevraagd de echte uitvoering verder te regelen. Als alles goed gaat dan moet half februari 2017 de installatie draaien, mooi voor het zomerseizoen. Laat dan de zon maar schijnen.

Namens de werkgroep: bedankt voor jullie steun, we gaan er iets moois van maken.

Lieuwe Feenstra, Willem Amels, Huub van de Kamp

 

 
 
Banner

Advertenties / INFO

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner